Fleux Paris – inredningsbutik i Paris

Fleux Paris – inredningsbutik i Paris

Här ger jag dig mina tips om var du kan köpa heminredning i Paris och börjar med Fleux Paris i kvarteret Le Marais. Jag kommer inte prata om möbler och stora saker förstås då det ryms inte i resväskan utan mest om inredningsdetaljer, dvs de där små detaljerna som enligt mig gör ett hem mer personligt och smakfullt.

Några är ”gamla” adresser som jag håller varmt om hjärtat och påminner om min tid i Paris, andra som jag samlar från mina vänner som fortfarande bor där och som håller mig uppdaterade om det senaste och mest trendiga just nu. Mer parisiskt än så blir det inte! Jag kommer skriva om mina tips ungefär en gång i månaden.

Fleux Paris, une vrai cool boutique

Fleux Paris (Uttalas ”Flö”) är en ny upptäckt för mig. Min bästa vän Sophie introducerade mig för Fleux i höstas och jag förstår varför hon gillar stället. Det är en riktigt trendig butik med massa fina saker och väldigt parisiskt coola. Vissa saker är bara så snygga, andra är precis rätt i tiden (letterboards anyone?), andra är mer knasiga och lite annorlunda. Det finns lite av allt och det går att plocka och kombinera ihop massor av saker för ett verkligt unikt hem.

Klädhängare från Fleux Paris

De har fyra butiker i Paris och tre av dessa ligger supernära varandra. Två ligger i princip vägg i vägg och en är mittemot på andra sidan gatan. Det är inte samma produkter i dessa tre utan de har spridit ut sortimentet över de tre butikerna. Så gå in i alla tre om du är där!

Mina ”coup de coeur”

Affisch med design stolar från Fleux

Jag och Sophie spenderade en del tid där och kollade runt ordentligt i hyllorna. Några produkter jag gillade lite extra är:

  • En färgglad klädhängare à la Piet Mondrian. Vi håller på och gör om vår hall här hemma och jag skulle gärna ha en sådan.. eller två.
  • Snygga affischer från Image Republic. Den med olika designstolar här bredvid är häftig.
  • Kartor som man kan färglägga, för barn och vuxna. En rolig och användbar grej när man har gäster hemma, då kan barnen färglägga medan de vuxna pratar och pratar och pratar… 😉
  • När jag var där hade de även små chokladbitar med namn över Paris olika kvarter (Montmartre, St Germain) med fina små mönster. Superfina och gulliga som passar bra när man har sina tjejkompisar på fikabesök och vill imponera lite.

Jag hittade inte de små chokladbitarna på hemsidan men annars finns det även Le Chocolat des Francais som är trendigt just nu och har fina förpackningar.

Praktisk info

Hemsidawww.fleux.com

Levererar Fleux Paris till Sverige? Ja, men det är dyrt… Bäst att lägga det på ”att-göra”-listan nästa gång du är i Paris.

Adress: 39 och 52 Rue Sainte Croix de la Bretonnerie i den 4e arrondissement (butikerna ligger mittemot varandra).

Öppettider:
Monday – Friday: 10:45 AM – 7:30 PM
Saturday: 10:30 AM – 8 PM
Sunday: 1:30 PM – 7:30 PM

Hitta till Fleux Paris:
Tunnelbana : Ligne 1 Hôtel de Ville / Ligne 11 Rambuteau
Bus : Ligne 74,75,76,69,67, 81,29, 96
Vélib’ stationer (ni vet hyrcyklar som finns överallt i Paris): 29 rue des Blancs-Manteaux 75004 ; 1 rue des Archives 75004 ; 4 rue du Cloître-Saint-Merri 75004
Autolib’ (samma fast med bilar): 36 rue du Temple 75004 ; 1 place Saint-Gervais 75004
Paris affisch från Fleux Paris

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave