Radhus på franska – inredningsinspiration från Paris

Hemma hos reportage i ett franskt radhus - inredningsinspiration från Paris

Radhus på franska – inredningsinspiration från Paris

Då Le Comptoir erbjuder fransk inredning i Sverige så ingår det i mitt jobb att ha full koll på stil och trender inom både fransk och svensk inredning. Det finns mycket jobbigare saker än att ha koll på inredningsinspiration från Paris och Frankrike, tro mig… 😉

En fransk blogg jag gillar väldigt mycket just nu är Billie Blanket på franska Elle Decoration där en journalist skriver om inredning, trender, nyheter och mycket mer. Hon har även en rubrik som heter ”Visite privée chez…”, som skulle kunna översättas till ”hemma hos” där hon besöker privata hem hon gillar.

Inredningsinspiration från Paris

Jag fastnade nyligen för ett litet townhouse som påminner om de radhus vi har här hemma i Sverige. Ganska långsmala rum utspridda på flera våningar och lite äldre hus men renoverade med omsorg och inredda med en stor dos personlighet. Ett hem där ägarna har lyckats skapa en unik och väldigt inspirerande bostad.

Det lilla extra

Huset är inte inrett i en specifik stil eller efter en aktuell trend utan ägarna har jobbat mycket med olika element, bland annat:

  • En färgpalett med dova toner: mycket vitt, en del mörkt trä, lite svart och lite grått.
  • Cementplattor både på nedervåningen och i badrummet samt marmor vid eldplatsen.
  • Något som är väldigt franskt, nämligen mycket böcker! 😉

De har inte följt alla konstens regler kan man lugnt konstatera utan de har tagit det de gillade och kört på ändå. Är det inte ett franskt drag, så säg? 😉

Det man lägger märke till när man söker inredningsinspiration från Paris eller när man besöker detta fina hem är att det är inte så annorlunda från ett svenskt hem i det stora hela: snarlik färgpalett, mycket vitt och mycket trä. Det är i detaljerna man hittar skillnaderna. Det är ju oftast detaljerna som gör ett hem individuellt och som visar ens personlighet, så man behöver inte göra om hela sitt hem om man vill införa lite fransk stil utan man kan ändra små detaljer såsom moderiktiga kuddar, kvalitativa kökstextilier eller t ex snygga stengodsprodukter.

Här är några tips för att göra ditt hem lite mer franskt utan att du behöva bygga om och förändra i stort.