Le Comptoir på Söder

Le Comptoir på Söder

Idag öppnar vi upp vår popup-butik i Skrapan (på Götgatan 78 i Stockholm) och vi är så glada att dagen äntligen har kommit! Vi har jobbat och planerat i flera veckor och nu är vi äntligen här för att få träffa er på riktigt. Det blir en väldigt bra möjlighet för folk att få se produkterna, få en känsla för färgerna, storlekarna och inte minst hantverket och kvaliteten.

Med oss i butiken har vi åtta varumärken från sex regioner i Frankrike.

– från Baskien har vi med oss en av våra första varumärken som vi började sälja, nämligen Tissage de Luz. Ett brett sortiment utav dukar, löpare, servetter, förkläden, kuddfodral, gästhanddukar, kökshanddukar, grytlappar och grillvantar väntar på er i hyllorna.

Bourgogne är representerat av Manufacture de Digoin vars stengods många av våra kunder redan har fallit pladask för. Lika snygga som praktiska med ett stort antal krus, krukor, karaffer, skålar i olika storlekar, muggar och ugnsformar.

Champagne är inte bara världens bästa bubbel utan även en region i Frankrike. Och där har Maison Baluchon sitt säte, sina ateljéer och även där inspirationen till de härliga motiven kommer ifrån. De fokuserar på accessoarer av bästa kvalitet och med en trendig känsla i utförandet. Hos oss hittar du fodral i olika storlekar, väskor och korthållare men också kuddar och affischer i storlekarna A4 och A3.

– från en annan vinregion, nämligen Loiredalen, kommer vår leverantör med den närmaste kopplingen till vin: Editions Benoit som trycker snygga vinaffischer från de största och mest kända vinregionerna i Frankrike. Därifrån kommer även vårt nyaste varumärke, porslinsproducenten Gien. Med sin snart 200 år långa historia har de ett väldigt brett och fint sortiment. Hos oss hittar ni espressomuggar, te- och kaffekoppar samt små och stora doftljus.

– vi har även produkter från Provence med oss naturellement! Snygga textilier såsom dukar, löpare, bordstabletter eller sängkläder i klassiska provensalska motiv från Valdrôme och från lavendelproducenten Chatelard 1802 har vi små doftljus i varierade dofter.

– sist men inte minst, Savoie-regionen med klassikernas klassiker, knivmakaren Opinel. Vi har smörknivar, köksknivar med raka, tandade eller böjda blad samt ostronknivar, svampknivar och den franskaste av de franska knivarna, vår ost- och vinkniv med inbygg vinöppnare!

Le Comptoirs popup-butik i Skrapan

Så varmt välkomna till vår popup-butik i Skrapan på Söder mellan 7e och 27e maj!