Mors dag – en mammas urval

Mors dag – en mammas urval

Mors dag. Lite svårt att veta när det är om man kollar på sociala medier och följer internationella konton. England firar sina mammor så tidigt som i mars, USA gjorde det förrförra helgen vilket var lite stressande ett tag med alla ”hurry up, don’t miss Mother’s day”-poster på Instagram. Här i Sverige och i Frankrike är det i alla fall nu på söndag, den 27 maj.

Så om du inte har köpt något till din mamma eller till en mamma i ditt liv, har du ett par dagar till på dig innan det är för sent. Vi har massor med finfina produkter som funkar bra att ge bort som present, både till en mamma och till sig själv om man är på det humöret. Just presentfaktorn är något som vi tar stor hänsyn till när vi väljer våra varumärken och produkter. Och inte bara det, vi tänker på priserna också, därför hittar du presenter mellan allt från 80 och 1600 kr och väldigt många runt hundra och tvåhundrafemtio kronor.

Fodral Jungle 18

Tips på presenter för Mors dag

Jag funderade på vilka produkter ur sortimentet som passar extra bra som Mors dagspresent och för att få extra bra råd frågade jag två fina mammor i mitt liv. Min alldeles egna mamma, min superfranska mamma. Och sen min sambos mamma, en svensk mamma. Bägge fick välja sina tre favoritprodukter i butiken och säga varför de älskar de lite extra mycket.

Min mammas val

Min mamma bor i Champagne-regionen och hjärtat av champagnedistriktena där de berömda och världsberömda bubblorna odlas och produceras.

Ma maman valde en liten fodral med den svarta pantern på från Maison Baluchon. Hennes motivering är att alla behöver ett fodral när man ska gå ut och det piffar upp vilken outfit som helst med det trendiga motivet. Den svarta panterna är faktiskt också mitt favoritmotiv så man kan lugnt säga att god smak och finess går i släkten.

Som sitt andra val valde hon en vinaffisch från Chinon-regionen för att komplettera hennes lilla samling med bl a affischer från Champagne (en av dessa finns i butiken). Off topic: det är faktiskt tack vare mamma som jag upptäckte affischerna och bestämde mig för att ta in dem till min butik.

Och till sist men absolut inte minst, ett doftljus från Gien i den ljusgröna färgen “Celadon” då den dova tonen matchar bra det lokala vädret som kan vara grått och vemodigt ibland (läs ofta). Än en gång kände mamma till Gien sedan tidigare. Hennes tallrikar hemma i Champagne är en av Giens mest klassiska modellerna. Min mamma, min inspiration och min franska referens.

Bonne fête maman!

Min svärmors val

Min svärmor är egentligen inte min svärmor då jag är inte gift men det låter finare än sambos mamma så det kör vi på. Hur som helst. Hon bor i Stockholmstrakten som oss och är en mästare på att blanda mellan svensk och fransk inredning och lyckas få till det både snyggt och hemtrevligt varje gång hon börjar pyssla.

Flamingokudden från Maison Baluchon föll svärmor för och hon har klämt på den lite extra när hon har varit förbi här i butiken. Den fyller sin funktion och sticker ut i sin skira enkelhet tycker hon, en eye-catcher med andra ord.

Våra baskiska bordsunderlägg från Tissage de Luz räknas in bland hennes favoriter och hon använder sina till många olika dukningar hemma på söndagsluncher likaväl som finmiddagar. Un trés bon choix!

Sen är också så att hon älskar hela sortimentet av Tissage de Luz produkter med de välkomponerade färgpaletterna och med de klassiska baskiska ränderna i modern tappning. Kan det vara resan till Baskien i sommar som inspirerar något extra i år? 🙂

Bonne fête svärmor!