November 2017 – Frankrikebilder för din mobil och din dator

November 2017 – Frankrikebilder för din mobil och din dator

Varje månad erbjuder Le Comptoir digitala bakgrundsbilder med motiv från Frankrike till alla dina digitala prylar. Här hittar du bilderna för november 2017 både med och utan kalender.

November är en konstig ”mellanmånad”. En månad där tiden plötsligt börjar gå fortare och fortare och man blir varse att ännu ett år snart är slut. Det känns som att det är mörkt hela tiden och helt plötsligt är det december, advent, glöggmingel hit, luciatåg dit, köpa julklappar, planera julbordet, beställa flygbiljetter hem till Frankrike m m. Aaaah! Stopp!

Vi backar tillbaka november och vad som händer i månaden. Den 16 november då det är dags för årets lansering av Beaujolais Nouveau. Beaujolais Nouveau eller Ny Beaujolais om man översätter det till svenska är ett vin från Bourgogne som lanseras och säljs samma år som den produceras. Druvorna börjar plockas i augusti-september och vinet produceras och hälls upp på flaska direkt efter det. Beaujolais Nouveau har därför enbart varit i flaska ett par veckor innan det börjar säljas. Det är med andra ord ett väldigt ungt vin, därav namnet.

Beaujolais Nouveau kommer till världen ungefär vid samma tid som syns på månadens bild när vinrankor, buskar och träd har hunnit bli riktigt gula, orangea och röda! Novemberbilden togs i Bourgogne, samma region som gett oss Beaujolais Nouveau och även våra favoritproducenter av stengods, nämligen Manufacture de Digoin.

November 2017Filerna för november 2017

För att ladda ner filerna, kan du antingen högerklicka på länken och välja ”spara som” eller klicka på länken så bilden öppnas och efter det kan du högerklicka för att spara bilden.

Vill du hellre ha ett annan motiv så kan du kolla alla wallpapers vi har publicerat tidigare. Du kanske hittar din favoritregion i Frankrike eller upptäcker nya ställen.

Alla dessa digitala ”goodies” är för ditt privata bruk så du får gärna dela dem med dina vänner men inte sälja dem. Merci! 🙂